vineri, 15 martie 2013

SEO


Optimizarea pozitionarii la (motoare de) cautare, este un proces de perfectionare (favorizare) a vizibilitatii paginilor web site sau web page în cadrul ordonarii rezultatelor cautarii în lista facuta de motorul de cautare.
Search Engine Optimization (SEO, în româna optimizare pentru motoare de cautare) este o subcategorie a marketing-ului online SEM,  odata cu aparitia primelor site-uri pe Internet, si care reprezinta totalitatea tehnicilor prin care un site web este adus la o forma în care
este propulsat mai sus în lista de rezultate date de un motor de cautare pentru diverse cuvinte-cheie.
Cu timpul, optimizarea unei pagini web a unui site a devenit un serviciu oferit de unele companii si/sau corporatii. Deoarece webmaster-ii (proprietarii de site-uri) au facut abuz de acest factor, motoarele de cautare au alcatuit algoritme mult mai complexe, care includ:


  • Textul cuprins intre etichetele <title> si </title>
  • Nume de domeniu
  • Elementele HTML
  • Etichetele HTML
  • Frecventa unui cuvant cheie, atat in pagina cat si global
  • Sinonime ale cuvantului cheie
  • Atributele ALT pentru imagini
  • Titlul link-urilor
  • Numarul total de hyperlink-uri de la si spre o pagina
  • Calitatea site-urilor de la care pleaca link-uri spre o pagina
  • Vechimea unui site

In sens larg , SEO reprezinta o componenta a Marketing-ului prin faptul ca necesita intelegerea modului in care functioneaza algoritmii de cautare si ce ar cauta vizitatorii, pentru a stabili o corespondenta cu site-urile care ofera ceea ce acestia cauta.

Anumite tehnici SEO pot implica optimizarea codarii unui site, fara a face modificari vizibile pentru vizitatori, precum ierarhizarea structurii sitului, evitarea sau rezolvarea unor probleme care ar putea impiedica motoarele de cautare sa indexeze complet site-ul.
Alte eforturi mai vizibile ar fi includerea de continut unic care este usor indexat si extras de pe site-uri web.
Termenul SEO poate sa se refere si la “Optimizatori pentru Motoare de Cautare”, un termen adoptat de industria consultantilor care se ocupa de optimizarea site-urilor in numele clientilor precum si de angajatii proprietarilor de site-uri care pot lucra SEO in interiorul firmei.
Consultantii SEO propun adesea SEO ca un serviciu singular, facand parte dintr-o campanie mai mare de marketing.
Deoarece un proces de optimizare eficient poate cere schimbari in codul sursa al site-ului, este recomandat sa fie inclus in dezvoltarea initiala si design-ul site-ului pentru a ajunge sa fie “Search Engine Friendly”.
Termenul de “Search Engine Friendly” ( “Prietenos Motoarelor de Cautare”) este folosit pentru a descrie design-ul, meniurile, sistemul de management al continutului si al cosului de produse care poate fi optimizat usor si eficient.
Se spune ca Google are peste 300 de factori in componenta algoritmului de afisare a rezultatelor, ceea ce a creat numeroase polemici legate de tacticile folosite pentru SEO, in randul webmaster-ilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu